Har ikväll testat bakat till Marcus igen. Köpt fiberhusk, eller psysalis. Helt klart det som saknats för degen var inte alls lika kladdig. Däremot skulle jag göra dubbel sats och fick för mig man inte kan dubblera glutenfria recept men testade ändå. Mm, får se. Min elvisp höll på överhettas för den var så hård degen haha. Kanske blir hårdbröd.
Fortfarande samma recept jag testar ut men som vanligt blev det inte riktigt efter receptet haha.
I paket jäst
7 dl kall mjölk
4 msk honung
4-6 msk olja
12-15 st torkade aprikoser
2 dl havregryn
7 dl bovetemjöl (tog slut)
3 dl majsmjöl
2 msk profiber
4 msk psysalismjöl (fiberhusk)
Delade degen i två delar för elvispen orkade inte köra hela degen, spädde ut den ena halvan med en halv burk gräddfil. De blev helt klart lättare även om de också gick bra att forma. Kändes inte sån jättestor skillnad i smaken men nog tror jag gräddfilen blev favoriten ändå.
- Ida -
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar