På Tammer training camp hann jag och några till tjejer prata med Andreas Engström om lite goa recept under diet och han, som ni kanske vet, gillar att testa i köket. Han berättade om sin special-ostkaka och jag fick så snällt testa hans hemliga recept.
Jag kanske först ska berätta att min familj egentligen aldrig har ätit ostkaka så vi var kanske en dålig familj att låta recensera receptet men jag ska göra ett gott försök á la Edward Blom.
Jag själv har smakat Frödinges ostkaka en gång och blev så besviken eftersom den var klumpig, hård och smakade som ingenting. Andreas ostkaka hade mkt, mkt bättre koncistens.
Smaken då? Jag tror jag råkade ha i för mycket bittermandel och den smaken blev lite för dominant. Min syster har svårt för bittermandel så hon åt inte mycket av den. Mamma vill testa igen med lite mindre bittermandel. Pappa tyckte det påminde om något från han var liten, kalvdans, i koncistensen och angående smaken tyckte den var riktigt god! Jag själv gillar den där mandelsmaken så jag åt flera bitar och passade på att smaka med olika saker till.
Med blåbär blev det lite surt och fräscht.
Med rabarberkräm blev det okej men lite för sött/slätt.
Med banan och kanel blev det som inte alls någon speciell smak.
Med äppelmos skar det sig lite.
Med kesella blev bittermandeln lite "neutraliserad" och det blev syrligt och gott.
Blååbär och kesella till är nog bäst. Eller kanske med hjortron?!
Det kanske är värt att notera att min familj är en "vanlig" familj när det gäller kost. Dvs det vanliga svenska med något mindre protein och något mer kolhydrater =) Hur som helst blev betyget att det här var en efterätt/ett mellanmål som de alla kunde tänka sig att göra även om jag inte var hemma.
Eftersom min syster är laktosintollerans gjorde vi den också laktosfri så det funkar klockrent så också!
Jag ska testa göra den igen och även testa ett annat recept på ostkaka så jag kan jämföra lite mer och självklart ska ni får höra vad jag tyckte då.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar